U bent hier: Home Kosten
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg
  • Privazorg

Kosten

Huishoudelijke zorg en Begeleiding (WMO)

Hoe vraag ik huishoudelijke zorg aan?

Hulp bij het huishouden is een onderdeel van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Bij PrivaZorg kunt u altijd terecht voor een goede, betrouwbare huishoudelijke hulp. Wilt u weten of wij een contract hebben met de gemeente waar u woont? Neem dan contact op met het steunpunt in uw regio.

Heeft u een indicatie voor huishoudelijke zorg en woont u in een gemeente waar PrivaZorg geen contract heeft? Dan kunt u de gemeente vragen om een Persoons Gebonden Budget (PGB). Met dat budget kunt u PrivaZorg inschakelen en de benodigde hulp zelf betalen.

Wat betaal ik voor Zorg in Natura?

Bij zorg in natura betaald u een eigen bijdrage. Dit is een wettelijk bepaald tarief, de bijdrage wordt maandelijks verrekend door het CAK. Meer informatie vind u op de website van het CAK.

Wijkzorg en Verpleging

Er zijn geen kosten verbonden aan het ontvangen van wijkzorg en verpleging. Deze kosten worden vanuit de Zorgverzekerings Wet (ZVW) bekostigd. Maandelijks betaald u hiervoor een zorgverzekeringspremie. Uw zorgverzekeraar betaald daarom de zorg en ondersteuning die u ontvangt.

Wanneer u een WLZ indicatie heeft word de zorg betaald door het Zorgkantoor. Het kan zijn dat u hiervoor een eigen bijdrage betaald. Dit is afhankelijk van uw eigen financiële situatie. U kunt ook kiezen om particuliere thuiszorg in te kopen. Voor vragen over tarieven kunt u met ons contact opnemen.

Wat is een Persoonsgebonden Budget?

Een Persoonsgebonden Budget (PGB) is een geldbedrag waarmee u zelf zorg kunt inkopen. U kiest dus zelf uw zorgverleners uit. U maakt met hen de afspraken over wat er gedaan moet worden. U spreekt af op welke dagen en uren de zorgverlener voor u werkt en welke vergoeding u daarvoor uit het PGB betaalt. Op die manier houdt u zelf de regie over de zorg.

Als u een PGB heeft moet u  een administratie bijhouden en periodiek verantwoording afleggen hoe u het budget hebt besteed.

Wanneer u een PGB indicatie heeft beheert u zelfstandig uw zorgbudget. In overleg met Privazorg maken wij afspraken over tarieven.

 

Snel hulp nodig?

PrivaZorg heeft een landelijk netwerk van steunpunten.
Elk steunpunt heeft een zorgcoördinator bij wie u kunt aankloppen met vragen over de thuiszorg in uw regio.

Voor de regio Utrecht en Groene Hart kunt u contact opnemen met de zorgcoördinator van deze regio:
PrivaZorg Utrecht en Groene Hart
T: 088 - 60 09 366

Voor andere steunpunten verwijzen wij u graag door naar de algemene website van PrivaZorg.
Klik hier voor een overzicht.
 

Copyright 2011 PrivaZorg Utrecht en Groene Hart  © | Dislaimer | Realisatie: W-bizz  | Webhosting: IDNO